אור הבית - חייגו: 08-9459053

השארת הודעה בכל שעות היממה

לא הכל כסף

שאלה: ברוך השם אנחנו נשואים כשנתיים. מיד אחרי החתונה התגלו בינינו פערים מאוד גדולים בתפיסת החיים ובעיקר בהתנהלות ובתכנון הכלכלי. עכשיו אנחנו לקראת לידה ראשונה בעזרת השם והדברים מטרידים אותי יותר .אני מאוד חסכנית ומחושבת מטבעי ולא מרבה להוציא כספים, אפילו על דברים שחשובים לי או שהייתי רוצה, אני חושבת פעמיים. בעלי לעומת זאת, מבזבז בלי חשבון, הוא קונה כל מה שהוא רוצה, בלי לחשוב איך נשלם את זה.  אני כבר ממש מיואשת, דיברנו על זה המון פעמים ושום דבר לא עוזר. אני מרגישה שאני חוסכת מעצמי הרבה דברים, כדי שנוכל לסגור את החודש, והוא רק מבזבז כל הזמן. כבר עכשיו אנחנו שקועים בחובות וכל הזמן לוקחים עוד ועוד הלוואות, מה יקרה כשיהיה ילד וההוצאות רק יגדלו?

תשובה: הנושא שאת מעלה מעסיק זוגות רבים, כי "כסף" הוא מקור לאי הסכמות ומריבות רבות בין בני זוג, שנובעות בדרך כלל מתפיסות שונות. באופן טבעי, כל אחד מבני הזוג חושב שהתפיסה שלו היא נכונה יותר, ואז כל אחד מאתנו מנסה לשכנע את השני שהוא טועה, וזה יכול לגרום להסלמה ביחסים.

כדי להימנע מזה, בראש ובראשונה כדאי לאמץ את הגישה, שאין צורך להכריע בין שתי התפיסות ולהחליט מי טועה ומי צודק, אלא להבין, שכדי לחיות ביחד, צריך להגיע למצב שבו לוקחים בחשבון את הרצונות והצרכים של שני בני הזוג. גם אם אחד חסכן והשני פזרן, צריך לראות איך יוצרים "דרך משותפת", שתיקח בחשבון את שניכם.

חשוב גם להבין, שהתפיסות שלנו בנוגע לכסף, מגיעות בדרך כלל מהבית שבו גדלנו, ולכן לפני שעוברים למציאת פתרונות, כדאי קודם כל לברר אחד עם השני את התפיסות האלה (גם אם נדמה לכם שאתם כבר יודעים):  מה היה המצב הכלכלי בבית? אלו זיכרונות יש לך מכסף? מה היו היחסים בין ההורים בנושא? וכיוצא בזה. הרקע של כל אחד מבני הזוג מאוד חשוב להבנה ואמפתיה. אם האישה נלחמת על העצמאות הכלכלית שלה, יכול להיות שהסיבה היא, שאצלה בבית האמא הייתה תלויה באבא . אם נבין את הרקע שלה, נוכל להבין את הפחדים שמנהלים אותה.

השלב הבא יגיע רק אחרי שנבין מה מקור התפיסות של כל אחד מאתנו, והמטרה תהיה להגיע לדרך משותפת, שתיקח בחשבון את שנינו. בשלב הזה, כדאי להיעזר במספר עצות מעשיות בנוגע להתנהלות כלכלית משותפת:

  • האחריות הכלכלית צריכה להיות בידי שניכם, אבל כדאי שתחליטו יחד מי מנהל את התחום הכלכלי.
  • בן הזוג שאינו מנהל צריך להיות שותף פעיל בהחלטות ובביצוע. למשל: מותר לו לבדוק גם מה קורה בחשבון הבנק וצריך להתייעץ איתו לגבי פעולות כלכליות שונות שנעשות.
  • כדאי שתחליטו יחד איך לחלק את התקציב: חסכון, הוצאות מזון, ביגוד, ריהוט, תחביבים, חוגים ועוד.

אם תצליחו להתגבר על המחלוקת הזו, ולהתייחס לזה כאל פרויקט משותף, שניכם תרוויחו, כי השילוב של שתי הגישות: הרגשה טובה בטווח הקצר וחסכון לטווח הארוך, יחד עם חוויית ההצלחה המשותפת של התגברות על הקושי, יעצימו אתכם כזוג וכמשפחה ויסייעו לכם לצלוח מחלוקות נוספות גם בעתיד.

יחד עם זאת חשוב לזכור שהנושא הכלכלי הוא נושא רגיש בקרב זוגות רבים, ובגלל הרגישות הגבוהה  לעיתים קרובות קשה מאוד לנהל שיח זוגי בנושא, וכדאי להיעזר באנשי מקצוע. אנחנו ב"אור הבית" נשמח לעמוד לרשותכם.

כתבה קרן אילון – מטפלת משפחתית מוסמכת במרכז "אור הבית" ברחובות ובעלת קליניקה פרטית בפתח תקוה, מכשירה יועצים זוגיים.

מאמרים נוספים

אתגר השידוכים

כבר יותר משנה אני בשידוכים. נפגשתי עם כמה מועמדים, אבל עדיין לא הרגשתי שמצאתי את מה שאני מחפשת, איך יודעים כשזה זה?

לגור אצל ההורים

אנחנו עומדים להתחתן בקרוב וחושבים לצאת לשליחות בחו"ל בעוד כמה חודשים. ההורים שלי הציעו לנו לגור עד אז אצלם בבית.

אתגר השידוכים

כבר יותר משנה אני בשידוכים. נפגשתי עם כמה מועמדים, אבל עדיין לא הרגשתי שמצאתי את מה שאני מחפשת, איך יודעים כשזה זה?

לגור אצל ההורים

אנחנו עומדים להתחתן בקרוב וחושבים לצאת לשליחות בחו"ל בעוד כמה חודשים. ההורים שלי הציעו לנו לגור עד אז אצלם בבית.

לדבר באהבה

קורס לאמהות שאכפת להן

דילוג לתוכן